Blog

21-09-2015 17:12

Van onderstaand plaatje wordt ik wel vrolijk, maar het is nog 4 dagen weg. Gelukkig geeft september vaak wel stabiel weer in zuiderlijker regionen. Als het zo blijft, dan tekenen we daarvoor :-)

21-09-2015 16:44

Zelf een dubbel setje gekocht, een niet te duur bluetooth (BT) setje, waarmee je draadloos kunt bellen, luisteren naar navigatie aanwijzingen en naar muziek, tevens kun je met andere rijders praten. 

Zoals gezegd is dat laatste nog niet uitgeprobeerd, mocht dat niet lukken geen probleem, dan gebuik ik het idd puur voor de navigatie en dat werkt heel prima. Zelfs bij snelheden van 120km per uur (schuine tegenwind) en met wind in de rug 130km per uur nog goed te verstaan met oordoppen in!

21-09-2015 16:31
ConceptMail klaar gezet voor Jos en Robbert, ze zijn allebei weg, dus woensdag pas verzenden.
Laatste update o.a. paar tankstations ingevoerd rekening houdens met onze F800 actieradius van snelweg 300+km.
 
GEREEDSCHAP:
Nog eens aangehaald.
 
ROUTE HEEN:
toch nog aangepast met 2 extra stukjes meer binnendoor - dit om even de snelweg te laten voor wat het is. Zeker voor Robbert na ca. 400km snelweg wel ff lekker!
 
KOUDE: 
weervoorspelling ziet er niet slecht uit, maar het wordt m.n. 's nacht/ s'morgens gevoelig fris. In Parpan CH kan het zelfs licht vriezen zaterdag morgen.
 
LUNCH:
Hoe/Wat - voorstel om vanwege tijd besparing ieder voor zich wat te eten mee te nemen.
Evt. kan ook in stadje waar we evt. tanken ff snel geshopt worden om aan De B500 HoogZwarteWoudRoute (Schwarzwaldhochstrasse) dit op te peuzelen.
 
COMMUNICATIE:
Robbert heeft Interphone gekocht en ik een goedkoop setje. Of dit met elkaar communiceert weten we nog niet! 
19-08-2015 00:00

Gisteravond laat nog bezig geweest met alle verzamelde info m.b.t. routes, hotels, etc, nog eens goed weg te zetten. Deze website dus geupdate en mail gestuurd. 

Reactie van Robbert gekregen met een goede TIP: verdeling/afspraak maken over gereedschap/tyre-raps en duc-tape,etc. WIE neemt WAT mee?

VERTREKTIJDEN
Rob ca. 7 uur - 8:30 bij VZPT Rob AC Venray; 
Robbert ca. 7 uur - 8 uur op VZPT Jos Texaco;
Jos ca. 8 uur.
18-08-2015 00:00

Al jaren vergelijkende recensies bekeken voor een goed (werkend) windscherm. Al die tijd met de lage wat achterover gekantelde originele gereden, waardoor het lawaai van turbulentie wel meeviel. Echter bij lange trips mis ik toch het comfort van de wind- en insecten bescherming. Insecten zijn m.n. vervelend op je vizier omdat ze zomers binnen no time je zicht flink belemmeren. 

Is Givi AF5107 geworden die eigenlijk is gemaakt voor een F700GS Adventure krijgt goede recenties, zeker m.b.t. lawaai van turbulentie en windgeruis ENNE niet onbelangrijk NIET DUUR!

Vandaag dus gemonteerd op mijn 2010 F800GS. Moest met kleine aanpassing want de bijgeleverde ondersteunende stalen beugels zijn iets te kort. Daarvoor heb ik zelf een 1 cm dikke hard rubberen passtuk gemaakt. 

Het zit als een huis, bij snelheid van 140 testrit, klapperde het scherm totaal niet. ENNE ... heerlijk stil zelfs zonder oordoppen en helmvizier open.

Je krijgt ongeveer dit effect ...weliswaar is video van een Yamaha Tenere, maar toch ... Mijn onderscherm is overigens breder en geeft dus meer bescherming!

https://www.youtube....h?v=yrOeNy12zm U

 

Overigens kan ik met zomers mooi weer en kortere ritten gewoon simpel het topstuk loshalen waardoor je de wind volledig op de helm krijgt, want het is maar net iets hoger dan originele lage scherm, maar de Givi onderruit staat iets meer naar achteren gekanteld dan org.

Ik reed ALTIJD met oordoppen in, dezen zal ik voortaan alleen nog op snelweg ritten hoeven te gebruiken!


 

 

09-03-2015 07:49

Wel van start maar nog geen info, want het duurt vanaf vandaag nog ca. 6 1/2 maand voor we vertrekken.

Bij REISPLANNING staat al wel wat info over de tocht en de diverse Dolomieten rondjes die we willen maken. Ook zijn de geplande routes al te downloaden